✓ Vóór 17:00 besteld, morgen in huis
✓ DE HOOGSTE KORTINGEN OOIT!
✓ Wereldwijde levering
✓ Gratis verzending vanaf 35,-
 • Nederlands
 • Hoe ik van food addict naar gym addict ben gegaan

  15 / Nov / 2021

  Hoe ik van food addict naar gym addict ben gegaan

  Mijn naam is Stan Lesmeister en ik ben een 22-jarige Ondernemerschap & Retail management student. Ik ben uitgenodigd om mijn ervaring met de sport supplementen van Eco-Phant met jullie te delen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

  'Waar haal je de motivatie vandaan om naar de sportschool te gaan?' Dat is de vraag die ik vorig jaar aan iedere vriend of vriendin die wekelijks naar de fitness ging heb gesteld. Nu is dit de vraag die mijn directe omgeving aan mij stelt. Hoe ik van lui, onsportief en niet bepaald gemotiveerd naar een gezonde en zeer actieve lifestyle ben gegaan? Dat ga ik je in deze blog vertellen!

  Het verlaten van mijn comfortzone

  Toen ik bijna een jaar geleden besloot om mijn manier van leven aan te pakken, kwam er toch een stuk meer bij kijken dan ik had verwacht. Mijn verwachting was namelijk dat ik alleen iets gezonder hoefde te eten, 2/3 keer per week naar de sportschool zou gaan en dat ik in de weekenden minder kon gaan feesten. Dit bleek echter in de praktijk toch een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Er was toch net iets meer voor nodig dan ik had verwacht. Voordat ik 'officieel' begon met het geven van de volle 100% had ik al een behoorlijke tijd een sportschool abonnement waar ik weinig tot geen gebruik van maakte. Super zonde, maar misschien herken je het zelf ook wel? Ik was namelijk zeker niet de enige in mijn omgeving die hier geen gebruik van maakte, maar wel voor betaalde. Luiheid? Dat weet ik wel zeker.

  Het begin is eigenlijk altijd het moeilijkst, want waar moet ik eigenlijk beginnen?

  Persoonlijk vond ik het enorm moeilijk om mezelf er iedere keer toe te zetten, om de sportschool in te duiken. Daarnaast wordt het ook niet makkelijker als je nog niet precies weet wat je moet doen en hoe je dat moet doen. Er zijn zoveel verschillende apparaten en manieren om te trainen, waardoor ik aan het begin echt niet wist hoe ik moest beginnen. Toen ik tegen dit probleem aan ben gelopen, heb ik ervoor gekozen om een vriend met ervaring om hulp te vragen. De eerste paar keren zijn we samen naar de gym gegaan, en heeft hij een klein trainingsschema voor mij samengesteld. Hier stonden echt de basisoefeningen in, maar wel verdeeld over verschillende dagen en per spiergroep. Ook een aantal simpele voedingstips hebben mij geholpen om betere resultaten te behalen. Een simpel voorbeeld: bruinbrood met pindakaas. Dit heb ik bijna dagelijks gegeten. De pindakaas zit vol met koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten. Het brood is ook goed voor je benodigde koolhydraten, mineralen en vezels. Hierdoor (in combinatie met sport) ben ik in korte tijd vrij snel in spiermassa aangekomen. Na de eerste paar maanden heb ik ook kennis gemaakt met de supplementen van Eco-Phant. Met name de proteïne shakes en de maaltijdvervangers hebben mij enorm geholpen. Zo nam ik op drukke dagen voor het sporten een maaltijd shake en na het sporten een proteïne shake. Lekker makkelijk en zeer effectief.

  Wat waren voor mij de grootste uitdagingen?

  Toen de eerste paar weken erop zaten, begon ik een beetje structuur te krijgen in mijn ‘nieuwe’ manier van leven. Zo had ik een aantal dagen vrij in de week waardoor ik me volledig kon focussen op het sportgedeelte. Ik vond het wel lastig om gezond te blijven eten. Zo is het pakken van een chippie of wat te snoepen toch wel verleidelijk als je een filmavondje hebt met je vriendin. Daarnaast vond ik het ook lastig om bij een avondje stappen de drankjes en na afloop de vette hap iedere keer links te laten liggen. Af en toe is dat natuurlijk ook helemaal niet erg, maar het moet niet te vaak gebeuren of een gewoonte worden.

  Wat hield mij gemotiveerd in deze tocht naar een gezondere lifestyle?

  Bijna iedere dag naar de sportschool, gezond eten, veel water drinken, weinig alcohol en geen excuses vergt toch een zekere mate van motivatie en doorzettingsvermogen. Uiteindelijk ben ik de enige die er echt voor kan zorgen dat ik fit blijf. Dit was, en is nog steeds, niet bepaald makkelijk. Wel echt een handige tip: zoek een sportmaatje, en probeer elkaar te blijven motiveren!

  Hoe zorg ik er op dit moment voor dat ik fit blijf?

  Naast fit worden, is fit blijven eigenlijk ook een behoorlijke uitdaging. Ik had een persoonlijk doel gesteld aan het begin van mijn weg naar een nieuwe lifestyle; namelijk 75 kg wegen binnen 6 maanden tijd. Aan het begin van deze periode woog ik 69 kg. Ik voelde me vrij mager en ik had weinig spiermassa. De 6 kg, die ik daarom graag aan wilde komen, is door mijn wekelijkse routine van sport, gezond eten en water drinken vrij snel werkelijkheid geworden. Toen ik mijn streefgewicht bereikt had, vond ik dat ik mezelf wel weer eens kon belonen met een weekend vol feesten, ongezond eten en drinken. Dit was natuurlijk super, maar ik merkte meteen dat ik het lastiger vond om de volgende dag weer de sportschool in te duiken. Ik wilde niet terugvallen naar mijn oude lifestyle en daarom heb ik mijn routine weer opgepakt. Helaas zijn er genoeg sporters die hier moeite mee hebben, wat ik dan ook wil meegeven; bouw een bepaalde structuur en routine op die voor jou werkt, en hou dit vast!

  Al met al is het voor iedereen haalbaar om fit te worden. Als je het echt wil dan zal je erachter komen dat het op den duur steeds makkelijker gaat worden. Met name het opstarten kan een uitdaging zijn, maar daar moet je even doorheen bijten. Voor de sporter die ook een bepaald doel wil bereiken heb ik onderstaand een aantal tips die ik mee zou willen geven om een gezondere lifestyle tegemoet te gaan;

  - Probeer een sportmaatje op te zoeken

  - Maak een lijstje met simpele gezonde gerechtjes, die je snel klaar kan maken

  - Breng structuur aan in je dagelijkse routine, verwerk hier je sportmomenten in en maak tijd vrij om te koken

  - Probeer nieuwe dingen uit; oefeningen, verschillende sporten, een wedstrijd, verschillende cuisines etc.

  - Drink water, VEEL water!

  - Pak voldoende rust, slaap heeft ook een grote invloed op je sportprestatie

  - Door de weeks geen alcohol

  - Stel een doel, bijvoorbeeld een bepaald streefgewicht

  Ik vond het leuk om mijn ervaring met structureel sporten te delen en ben benieuwd hoe jullie het ervaren om naar de sportschool te gaan. Probeer vooral eens wat nieuws en ga een uitdaging niet uit de weg. Hoe groter de uitdaging, hoe groter het plezier als je het doel hebt bereikt wat je voor ogen hebt. Succes!

  • Karlijn Karlijn 15 / Nov / 2021 @ 22:28

   Wauw Stan! Wat een interessante blog om te lezen. Ik kan hier zeker wat mee tijdens mijn weg naar de 'gezonde lifestyle'. Hopelijk kan ik de filmavondjes met mijn vriend links laten liggen en duik ik liever de sportschool in!

  • EcoPhant EcoPhant 15 / Nov / 2021 @ 10:49

   Wil je jouw doel graag met ons delen en heb jij tips voor anderen hoe zij dit doel het best kunnen behalen, reageer dan hieronder.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden